Browsing category

Winacties

Advertorials, Tips, Winacties,

10 dingen waar je op moet letten bij het vinden van een oppas (+WINACTIE!)

oppas winactie

HELP, oppas gezocht! De opa’s en oma’s kunnen dit keer niet op je kind(eren) passen en je wilt toch echt een avondje uit. Wat te doen? Hoe vind je zo snel mogelijk een betrouwbare oppas en waar moet je precies op letten? In deze blogpost geef ik je 10 tips over waar je op moet letten bij het zoeken naar een geschikte oppas voor jouw kids.

1. Wat voor oppas zoek je?

Denk er allereerst goed over na wat voor oppas jij precies wil. Zoek je bijvoorbeeld een oppas die je helpt met het huishouden, die spelletjes speelt met de kids of die huiswerkbegeleiding geeft? En heb je een oppas nodig voor in de ochtend, middag en/of avond? Denk hier goed over na.

2. Vind een oppas in de buurt

Misschien is je buurmeisje of een familielid wel een goede oppas. Maar mocht je in je omgeving geen geschikte oppas voor ogen hebben dan biedt een oppas community een uitkomst. Babysits (Oppassen.nl) is een voorbeeld van zo’n oppas community. Alleen al in Nederland biedt Babysits meer dan 45.000 oppassen aan. Het vinden van een geschikte oppas in je buurt wordt hiermee wel heel makkelijk gemaakt!

3. Ga op zoek naar meerdere oppassen

In het geval dat je vaak en onregelmatig een oppas nodig hebt is het verstandig om op zoek te gaan naar meerdere oppassen. Zo kan je een oppas aannemen die jouw kind(eren) van school kan halen als jij nog op werk bent. En hiernaast kan je een oppas aannemen die de kids naar bed brengt wanneer jij een avondje uit bent.

4. De leeftijd van de oppas

Een jonge oppas is handig want ze zijn vaker beschikbaar en ze kosten minder geld. Wees eerlijk, soms is dat ook belangrijk… Maar het blijft moeilijk, want de ene persoon is de ander niet. Schakel vooral een oppas in met de leeftijd waarvan jij denkt dat de persoon geschikt is voor het oppaswerk.

5. Vraag naar de ervaring van de oppas

Heb je een persoon gevonden die misschien wel jouw oppas kan worden? Vraag dan naar zijn/haar ervaring met het werk. Meestal heeft een oudere oppas meer ervaring, maar mocht je een jonger iemand voor ogen hebben dan is het extra verstandig om wat vragen te stellen. “Wat zou je doen als…?” Op deze manier krijg je een goed beeld van de persoon in kwestie en hoe hij/zij zou reageren in bepaalde situaties.

6. Reviews!

Vraag naar aanbevelingen van anderen! Ga je op zoek naar een oppas via een oppas community? Dan kan je de reviews van de oppassen goed in de gaten houden. Zijn er geen online reviews beschikbaar? Vraag dan naar een schriftelijke of mondelinge aanbeveling.

7. Afspraken maken

Voorkom onduidelijkheden en misverstanden door duidelijke afspraken te maken. Denk hierbij aan de werkzaamheden, maar ook de vergoeding voor het oppassen.

8. Plan een kennismakingsgesprek

Plan een kennismakingsgesprek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de oppas. Neem je kind vooral mee! Met zo’n gesprek krijg je een goed beeld van hoe de persoon in het echt is en of jij en je kind een klik hebben met de oppas.

9. Proefperiode

Stel een proefperiode voor. Tijdens deze periode kunnen jij, je kind, maar ook de oppas kijken of het oppassen naar wensen verloopt.

10. Volg vooral je onderbuikgevoel

De oppas kan op papier helemaal geschikt zijn, maar uiteindelijk gaat het erom of jij een goed gevoel hebt bij de oppas. Neem pas een oppas aan als je volledig positief bent over deze persoon. Voel je vooral niet schuldig als je uiteindelijk de oppas toch afwijst. Het gaat hier natuurlijk wel om jouw waardevolle kind!

oppas winactie

Maak kans op een Premium account bij Babysits!

Om het vinden van een oppas nog makkelijker te maken geeft Babysits maar liefst 3 Premium accounts weg t.w.v. 30 euro (geldig voor 3 maanden)! Met dit Premium account kan je een profiel opstellen bij Babysits met jouw persoonlijke wensen voor een oppas. Hiernaast kan je met dit account contact opnemen met geschikte en zorgzame oppassen in de buurt.

Hoe doe je mee?

Wil je kans maken op een Premium account bij Babysits? Volg dan de volgende stappen:

 • Laat hieronder weten waarom jij kans wilt maken op een Premium account van Babysits
 • Laat een geldig e-mailadres achter, op dat adres krijg je persoonlijk bericht als je gewonnen hebt
 • Volg It’s a Momlife op Facebook en Instagram

Je hebt tot vrijdag 14 juni 23:59 de tijd om mee te doen met de winactie. Op zaterdag 15 juni zullen er in de loop van de dag 3 winnaars online bekend worden gemaakt en krijgen zij een persoonlijk bericht.

011 comments
#Momlife, Tips, Winacties,

Je baby dragen – Waar moet je op letten en welke opties zijn er? (+WINACTIE)

draagdoek of draagzak

Vorige week was het EBW (European Babywearing Week) dus leek het mij het uitgelezen moment om een blog te wijden aan het dragen van je baby. Ik ben zelf absoluut geen ‘draagmama’, maar heb wel zowel een draagdoek als -zak in huis en ik snap dat het voor velen echt een uitkomst is en waarom zij het fijn vinden om hun kindje te dragen.

Nu ik zwanger ben van nummer 2 ben ik me er weer in gaan verdiepen en merkte dat het soms echt even zoeken is naar de juist informatie. In de Facebookgroep met andere mama’s in spé die net als ik in juni zijn uitgerekend stelde ik de vraag of zij door de draagbomen het bos nog zagen en wat bleek: voor velen was het toch wel onduidelijk wat nou handig is.

Allereerst: elk kind is anders

Toen ik zwanger was van Sophie, was het aanschaffen van een draagdoek/zak een van de eerste tips die ik kreeg, dus had ik een mooie rekbare draagdoek bemachtigd. “Ideaal voor als je je handen vrij wilt hebben en de baby vindt het heerlijk” luidde het advies. Het knopen lukte me in het begin voor geen meter, maar na een paar Youtube tutorials ging het wel aardig.

Een paar weken na de bevalling gingen we op verjaardagsvisite en dat leek mij het perfecte moment om de draagdoek uit te proberen. Helaas bleek toen dat Sophie de draagdoek helemaal niet fijn vond. Ze keek liever in het rond en lag dan ook veel liever in de box of kinderwagen.

Nu ik zwanger ben van baby Harvey ben ik heel benieuwd of deze baby wel gedragen wil worden. De draagdoek ligt in ieder geval weer gewassen in de kast, klaar om gebruikt te worden. 🙂

De voordelen van dragen

Ik wil het dragen wel weer opnieuw gaan proberen. Dit omdat het dragen van je kindje een aantal voordelen heeft:

 • tijdens het dragen heb je je kindje dichtbij je, maar toch je handen vrij.
 • als je draagt komt het knuffelhormoon – Oxitocine – vrij, wat bijdraagt aan de hechting tussen jou en je kindje.
 • het dragen reduceert prikkels.
 • in tegenstelling tot een kinderwagen is een draagdoek/zak altijd te gebruiken, ook op plekken met veel trappen of bijvoorbeeld op het strand.

Draagdoek of draagzak?

Er zijn talloze soorten dragers op de markt. Voor ieder wat wils, zou je kunnen zeggen. Voordat je een keuze maakt is het belangrijk na te denken over wat je precies wilt. Een draagdoek moet je zelf knopen en dit kan voor sommigen nogal een drempel zijn. Want wat als je nou niet goed knoopt? Zit je kindje dan wel stevig? Of is de houding dan wel goed? Gelukkig zijn er op YouTube genoeg filmpjes te vinden waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een doek kunt knopen, dus laat je hierdoor vooral niet afschrikken.

Een draagzak is daarentegen vaak ready-to-use. De eerste keer verstel je de draagzak, maar daarna is het vaak omdoen, kindje erin, vastklikken en klaar. Het nadeel van een draagzak is wel dat ze niet allemaal geschikt zijn voor pasgeboren baby’s. Dit verschilt per merk en type, goed opletten dus bij het aanschaffen.

Verschil geweven en rekbare draagdoek

Rekbare draagdoek

Een rekbare draagdoek is – de naam zegt het al – rekbaar. Hierdoor kun je de doek eerst knopen/omdoen en daarna pas je kindje erin doen. Zeker voor mama’s (en papa’s) die net beginnen met dragen is dit heel fijn. Een rekbare doek is geschikt voor buikdragen en is te gebruiken vanaf de geboorte totdat je kindje ongeveer 7kg weegt. Een nadeel is dat deze doeken minder geschikt zijn voor tijdens warmere dagen, aangezien je deze doek in meerdere lagen moet knopen.

Edit: ik kreeg een tip dat er ook rekbare doeken zijn van bamboe, die luchtiger zijn en daardoor beter geschikt voor tijdens de zomermaanden.

Geweven draagdoek

Met een geweven draagdoek kun je je kindje op zowel je buik, rug als zij dragen. Deze doeken zijn bruikbaar vanaf de geboorte totdat je kindje een peuter is. Het voordeel van dit type draagdoek is dat er veel verschillende draagmethodes mogelijk zijn. Het nadeel is dat het knopen wel wat oefening (en geduld) kost en dat je altijd opnieuw moet knopen als je je kindje eruit hebt gehaald.

Ik wil mijn kindje dragen, wat nu?

Stap 1 is op zoek gaan naar een draagconsulent. Deze kan jou helpen met het maken van de keuze tussen een doek of zak. En stel je kiest voor een doek, kies je dan een rekbare of een geweven? Een draagconsulent kan al jouw vragen beantwoorden. Daarnaast kan je tijdens zo’n consult meteen diverse draagdoeken en -zakken uitproberen, zodat je meteen het verschil kunt voelen. Dat je beste vriendin bijvoorbeeld zweert bij haar Tula draagzak, betekent niet dat dit ook de meest fijne drager is voor jou.

Mocht je een draagconsulent in eerste instantie een beetje overdreven vinden, dan kun je er ook voor kiezen eerst meer informatie op te vragen bij “kenners”. Er bestaan speciale Facebookgroepen voor dragen, Draagpraat bijvoorbeeld. Daar kun je met al je draaggerelateerde vragen terecht. 🙂

Belangrijk om te weten

Als je gaat dragen is het belangrijk dit ergonomisch te doen. Dit houdt in: de knietjes opgetrokken tot navelhoogte, het ruggetje bol en beentjes naar buiten geopend (en dus niet bungelend naar beneden). Helaas is de term ‘ergonomisch’ niet beschermd en mag iedere fabrikant deze term schaamteloos op zijn product zetten, dus let hier goed op! Er worden helaas nog (te)veel niet-ergonomische draagzakken verkocht, mede door verkeerd advies in babywinkels. Wat erg jammer is, want niet-ergonomisch dragen is slecht voor de heupjes van je kindje.

Wat ook handig is om te weten is dat sommige draagzakken – bijvoorbeeld Manduca – maatgebonden zijn. Dit is dus niet handig als zowel jij als je partner de draagzak wil gebruiken. Een draagdoek is sowieso door iedereen te gebruiken, aangezien je deze zelf moet knopen.

Win €25,- shoptegoed!

Ben jij er al helemaal uit welke drager je wilt? Je kan nu €25,- Bol.com shoptegoed winnen! Bij Bol.com kun je terecht voor een ruim aanbod draagdoeken en draagzakken. Om kans te maken dien je het volgende te doen:

 1. Laat hieronder een reactie achter dat je meedoet en vertel welke draagdoek of draagzak je graag zou willen aanschaffen. Vergeet hierbij geen geldig e-mailadres te gebruiken, want op dit adres krijg je bericht als je gewonnen hebt.
 2. Volg It’s a Momlife op Instagram & Facebook

It’s that simple! Meedoen kan tot vrijdag 31 mei 23:59. De winnaar wordt zaterdag 1 juni bekend gemaakt en krijgt tevens persoonlijk bericht. Heb je al een draagdoek en/of draagzak en gebruik je het shoptegoed liever ergens anders voor? Dat mag natuurlijk ook. Het €25,- shoptegoed is vrij te besteden bij bol.com. 🙂

01/06/19: De winnaar is bekend! Anja, gefeliciteerd met het shoptegoed. Er is een e-mail onderweg.


TIP: Marjo van “Met liefde gestrikt” is actief op Instagram en Facebook en post regelmatig over dragen. Ze is tevens draagconsulent, dus bij haar kun je terecht met al je vragen over dragen.

115 comments
Winacties,

Giveaway – Win een Rituals pakket!

Vanochtend bereikte ik weer een mijlpaal: op Instagram tikte ik met mijn blog de 1500 volgers aan. Hoppa! Om dit te vieren geef ik een heerlijk Rituals pakket weg speciaal voor mama’s en mama’s in spé, maar ook als je geen kinderen hebt kun je natuurlijk meedoen. 🙂

Wat kun je winnen?

Rituals heeft verschillende soorten geschenksets, maar nu ik zwanger ben is er een specifiek pakket die ik extra lekker vind: Tiny Rituals Mom’s bath. Tijdens mijn vorige zwangerschap kwam de Tiny Rituals lijn net op de markt en maakte ik kennis met dit pakket. Er zit een fles badolie in en 3 zakjes badkristallen. Je kunt ervoor kiezen deze twee te combineren, maar je kunt ze natuurlijk ook los van elkaar gebruiken. Ikzelf deed dat laatste en het was altijd heerlijk.

Dit pakket gaat helaas uit het assortiment en is in de fysieke Rituals winkels al niet meer verkrijgbaar, maar bij mij kan je ‘m dus winnen!

Ben je niet zwanger of mama, maar wil je wel graag een heerlijk Rituals pakket winnen? Dat kan! Als je wilt mag je ook een ander pakket kiezen, zolang de waarde maar hetzelfde is (€ 20,-).

Hoe kun je meedoen?

Om mee te doen met deze winactie moet je het volgende doen:

 • Reageer hieronder dat je mee doet, voor jezelf of iemand anders, en welk pakket je zou willen winnen
 • Volg It’s a Momlife op Facebook en Instagram

Wil je je winkans vergroten? Dan kun je:

 • Het Facebookbericht liken en delen
 • Op het Facebookbericht reageren en mensen taggen om ook mee te doen
 • Het bericht op Instagram liken
 • Onder de Insta post reageren en mensen taggen om ook mee te doen

Je hebt tot 29 januari 23:59 de tijd om mee te doen. In de loop van de ochtend (30/01) zal de winnaar online bekend worden gemaakt en persoonlijk bericht ontvangen. Kan je niet wachten en wil je zelf al wat shoppen? Je kunt alle Rituals geschenksets hier bestellen.

PS: Vanwege verzenden kun je alleen meedoen als je in NL of BE woont.


De winnaar is bekend! Dymphy heeft een pakket naar keuze twv 20,- gewonnen en krijgt persoonlijk bericht. 🙂

022 comments
Winacties,

Winactie – Nieuwjaarsbloghop

UPDATE 15/01/2018: Er is een winnaar! @aylinxwillemsen, je mag een pakket uitzoeken. Stuur je me even je adres? Dan komt het pakket zo snel mogelijk jouw kant op! ? Iedereen bedankt voor het meedoen. Binnenkort weer nieuwe winacties, dus hou mijn blog en Instagram in de gaten.


Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik wens jullie een goed en gezond 2018. 😀

Het is nu anderhalve maand geleden sinds ik mijn blog op openbaar heb gezet en het met de wereld deel, en heb inmiddels ruim 400 volgers op Instagram. In 2017 heb ik ook ruim 1300 unieke bezoekers gehad op mijn blog, dus dat gaat ook lekker! Om dit te vieren heb ik besloten om mee te doen aan de nieuwjaarsbloghop, georganiseerd door Celine (The Beautyboulevard) en Tessa (Daily Inception). Benieuwd wat je de komende week bij mij kunt winnen? Lees dan snel verder!

Winactie

Om het jaar lekker relaxt te beginnen kun je bij mij een Rituals Giftbox winnnen t.wv. €29,50. Welke? Dat mag de winnaar(es) zelf bepalen! Als jij wint mag je kiezen uit de volgende sets: (klik op de afbeelding voor meer informatie over het desbetreffende pakket)

The Ritual of Sakura

The Ritual of Samurai

The Ritual of Laughing Buddha

The Ritual of Dao

The Ritual of Ayurveda

The Ritual of Hammam

Wat moet je doen om kans te maken

Wil jij een van de bovenstaande relaxpakketten winnen? Je kunt winnen door onderstaande stappen te volgen:

 1. Volg That’s Life op Instagram (@thatslife.blog)
 2. Like de winactie post
 3. Vertel waarom jij graag wilt winnen en welk pakket jouw voorkeur heeft
 4. Tag een vriend of vriendin die ook wel kans wil maken

Wil je nog meer kans maken?

 1. Like dan de Facebookpagina van That’s Life
 2. Like het bericht van de winactie op Facebook
 3. Tag een of meerdere vrienden onder het Facebookbericht
 4. Tag meerdere vrienden onder de Instagrampost
 5. Geef hieronder een reactie op deze blog

Voor elke extra actie die je uitvoert komt je naam extra in de pot. Meer winkans dus! 😀

Nog meer prijzen

Omdat ik meedoe aan de nieuwjaarsbloghop ben ik natuurlijk niet de enige die wat leuks weggeeft! Van 1 tot 7 januari vinden er 35 winacties plaats. Vandaag geeft o.a. Melissa van Melissa Schrijft ook iets heel tofs weg. Bij haar kun je namelijk een heerlijk pakket van Cenzaa t.w.v. €30 winnen! Inclusief een kaars van Woodwick. Melissa is een toffe meid van ongeveer dezelfde leeftijd als ik, is dol op Roy en knettergek van Kerstmis. Ze blogt over Lifestyle. 🙂

Morgen (3 januari) geeft Henrieke van Oh Cosy Craft ook wat weg. Wat je bij haar kunt winnen is nog geheim. 😉 Henrieke blogt voornamelijk – haar blognaam zegt het al – over leuke DIY’s. Zeker de moeite waard om te gaan volgen!

Benieuwd wat en waar je de rest van de week nog meer kunt winnen? Hou dan het Facebookevenement van de nieuwjaarsbloghop in de gaten.

Extra informatie

 • De winacties van de nieuwjaarsbloghop – en dus ook die van mij – lopen tot 14 januari 2018 12:00u.
 • Je kunt alleen meedoen als je in Nederland of België woont (i.v.m. verzenden)
 • Ik maak 15 januari de winnaar(es) bekend. Dit deel ik op Instagram, Facebook en uiteraard op mijn blog. 🙂

Veel succes!

Bron beeldmateriaal giftsets: Rituals

047 comments