Browsing category

Uitgelicht

Advertorials, Reviews, Uitgelicht,

Plasticvrij je haar wassen met Shampoobars – REVIEW

Wist je dat er inmiddels wereldwijd meer dan 400 miljoen ton plastic wordt geproduceerd? Daarvan wordt er maar 9(!)% gerecycled en komt er maar liefst 32% als afval in de natuur terecht. Dit moet anders.

Onder het mom van “verbeter de wereld, begin bij jezelf” ging ik vorig jaar op zoek naar alternatieven voor plastic. Zo ben ik bijvoorbeeld gestopt met het kopen van rijst in builtjes, maar koop ik het nu in bulk en bewaar ik het in grote potten. Ik koop losse aardappelen in plaats van voorgekookte in plastic verpakkingen en neem ik zelf altijd een zakje mee voor groenten en fruit.

Plastic in de badkamer

Bovenstaand heb ik het alleen over plastic in de keuken, maar weet je hoeveel plastic er in mijn badkamer staat? Ik schaam mij er bijna voor. Ontelbare plasticverpakkingen staan er op de vensterbank bij het bad. Van diverse soorten shampoo tot douchegel, badschuim en bodyscrubs. En vergeet het badzout niet.

Tegenwoordig was ik mijn haar nog maar 1 à 2 keer per week, maar voordat ik het blondeerde waste ik mijn haar elke dag. Dat houdt in dat ik er 1 shampoofles per maand doorheen jaagde en dat is aan het einde van het jaar dus gewoon bijna een kwart kliko vol met alleen al mijn shampooflessen. #bizar

Plasticvrij je haar wassen met Shampoobars

Gelukkig heb ik nu iets nieuws ontdekt: shampoobars. Een shampoo bar doet me denken aan vroeger toen ik door mijn oma met zo’n groot stuk zeep werd ingezeept. Net als dat grote stuk zeep ruiken de shampoobars heerlijk en leveren geen afval op. Helemaal top dus!

Naast shampoobars bestaan er ook bars met conditioner en zeep. Perfect om je badkamer – in ieder geval je douche – plasticvrij te maken.

Wat vinden wij er van?

Normaliter gebruik ik vanwege mijn geblondeerde haar een zilvershampoo, maar om een shampoobar uit te proberen koos ik voor een bar die geschikt is voor alle haartypen, zodat Yannick deze ook kan gebruiken. Al bij het openen van het doosje kwam er een heerlijke koksgeur vrij. Ik hou van kokos, dus ik werd hier heel blij van.

Tijdens het eerste gebruik moest ik even wennen, want hoe werkt zoiets nou eigenlijk? Ik maakte mijn haar vochtig en wreef daarna met de bar over mijn hoofd heen. Het schuimde goed en al vrij snel had ik voldoende om mijn haar mee te wassen.

Na het uitspoelen voelde mijn haar een beetje stroef, maar wel heel schoon aan. Schoner dan wanneer ik de “alle haartypen” shampoo van een bekend A-merk in een paarse fles gebruik. Ik gebruikte daarna wel mijn eigen conditioner omdat ik nog geen conditionerbar had besteld.

Voor de kinderen had ik een speciale shampoobar voor baby’s uitgekozen. Aan deze bar zit een heerlijk nostalgisch babyzeep geurtje. De bar schuimt tijdens het gebruik goed en prikt niet in de oogjes. Zowel Sophie als Noah vonden de bar helemaal prima. Iets te prima zelfs, want zo’n bar is blijkbaar ook heel erg leuk om mee te spelen. Gelukkig heb ik er een speciaal bambooplankje voor zodat de bars kunnen drogen op een plek waar de kinderen niet bij kunnen. 😉

Waarom kiezen voor een shampoobar?

Je haren wassen met een shampoobar is een goede keuze omdat:

 • 1 bar ongeveer 80 wasbeurten meegaat
 • dit gelijkstaat aan zo’n 3 plastic shampooflessen
 • deze hartstikke milieuvriendelijk is
 • in verhouding een stuk goedkoper is dan A-merk shampoo uit een plastic fles

Nieuwsgierig geworden? Er bestaan diverse soorten shampoobars, van bars voor krullend haar tot anti-roos shampoo. Bestel jouw shampoobars nu eenvoudig op Shampoobars.nl


Wat doe jij om minder afval te produceren?

Dit artikel is voortgekomen uit een samenwerking met Shampoo Bars. Dat betekent dat ik de bars heb gekregen, maar dit beïnvloed mijn mening en review niet.

08 comments
Persoonlijk, Uitgelicht, Weekoverzicht,

Stiekem de grens over, Pasen & naar het ziekenhuis – Week 13&14

De laatste weken was het weer erg stil op mijn blog. Ik zat niet lekker in mijn vel en daar kwamen alleen maar negatieve blogs uit, dus besloot ik even niks te posten.

Anyway, hier ben ik weer. Tijd voor een persoonlijk overzichtje van de afgelopen 2 weken. We gingen stiekem naar België, vierden Pasen en ik mocht naar het ziekenhuis om o.a. een bezoekje te brengen aan de afdeling Radiologie.

Wandelen

In maart besloot ik mee te doen aan een wandeluitdaging op Strava; 50km wandelen. Ik wandelde al regelmatig, maar hoopte met zo’n challenge mezelf nog meer te motiveren. Die motivatie was er uiteindelijk wel, want op 31 maart stond de teller op 102km. Lekker bezig!

De zogenaamde coronakilo’s zijn er inmiddels al wel bijna af, maar ik zou er graag nog 5kg extra af willen. Dan zit ik namelijk weer op het gewicht van voor mijn 2de zwangerschap. Omdat sporten nog niet echt lekker gaat hoop ik met wandelen genoeg calorieën te verbranden om dat te bereiken. Tot nu toe gaat het aardig, al kan ik me nu wel een stuk minder cheatdays permitteren dan voorheen.

De grens over

Wat velen van mijn volgers inmiddels wel weten, wonen mijn zussen en (stief)vader in België. Nu is het zo dat België vanaf februari haar grenzen heeft gesloten, waardoor familiebezoek niet mogelijk is. Je kunt wel een zogenaamde ‘Verklaring op Eer’ downloaden en invullen, maar regulier familiebezoek is volgens de Belgische regering geen legitieme reden om de grens te passeren en dus is die optie ook niet in te vullen.

De laatste keer dat ik mijn familie zag was in januari. De Belgische overheid had aangegeven dat de grenzen 1 maart weer open zouden gaan, dus ik besloot dat we maar even geduldig moesten zijn. Maar toen de Belgen de grenssluiting vervolgens tot 1 april en daarna ook nog eens tot 19 april verlengde was bij mij de maat vol.

Dus daar gingen we dan. Sophie, Noah en ik. Op donderdag ben ik altijd vrij en Sophie had toevallig een studiedag dus het kwam perfect uit. Mijn hart bonkte in mijn keel terwijl we de grens passeerden, maar toen we bij Antwerpen-Noord reden deed ik een ingetogen vreugdedansje. Toen durfde ik de kinderen inmiddels ook te vertellen waar we naartoe gingen, dus feestje in de auto.

Tot ongeveer een half uur later. Toen werden er door de politie 1 voor 1 auto’s met Nederlands kenteken van de snelweg geplukt. Gelukkig voor mij waren de controle auto’s op een gegeven moment allemaal bezet, dus had ik voldoende tijd om de juiste afslag te pakken en op bestemming aan te komen.

Pasen

Omdat het bijna Pasen was vierden we dit meteen met de familie. Het was in België 25 graden dus de eerste BBQ van het jaar werd een feit. De kinderen speelden lief en het was een fijne dag gevuld met heerlijk eten, veel chocolade paaseitjes en gezelligheid. 🙂

Naar het ziekenhuis

Omdat ik een jaar na besmetting nog steeds Covidklachten heb, heb ik onlangs om een doorverwijzing gevraagd zodat mijn longen onderzocht kunnen worden. Nadat ik eerst 5 weken op een telefonisch consult moest wachten bleek tijdens het gesprek dat de wachttijd voor longfoto’s en -functietesten de spuigaten uitlopen. Na flink boos worden werd ik ertussen gepropt en hoefde ik gelukkig i.p.v. 8 a 12 weken maar 3 weken te wachten.

In het ziekenhuis kreeg ik eerst 3 longfunctietesten. De eerste 2 waren hetzelfde, waarvan de 2de dan met medicatie zou zijn om te kijken of dat zou helpen. Bij de 3de test werd de gaswisseling in mijn longen getest.

Na de tests op de longpolie mocht ik door naar afdeling Radiologie voor longfoto’s. Dit was zo gepiept.

Uitslag en diagnose

2 dagen later kreeg ik telefonisch de uitslag. Op de longfoto’s was gelukkig niks bijzonders te zien, dus dat was goed nieuws. De uitslag van test nr 1 en 2 was vrijwel identiek, dus Astma werd daardoor uitgesloten. Helaas was de uitslag van test nr 3 niet goed. Een deel van mijn longblaasjes is beschadigt waardoor de gaswisseling in mijn longen niet goed is. Niet zo gek dus dat ik mij altijd moe voel en dat mijn hersenen minder goed functioneren dan voorheen. Er komt gewoon te weinig zuurstof binnen.

Als ik een roker en 20 jaar ouder was geweest dan had ik nu waarschijnlijk de diagnose COPD gekregen. Maar omdat ik pas 28 ben en nog nooit in mijn leven heb gerookt kan het dat volgens de longarts niet zijn. Er is nu een vervolgonderzoek ingepland: een CT-scan. De wachttijd hiervoor is een maand, dus ik ben 10 mei aan de beurt. Ook is er weer een andere longfunctietest ingepland. Eind juni ben ik pas weer aan de beurt, maar aangezien dit een Astmatest is – dit was toch juist uitgesloten? – twijfel ik of deze zin heeft.

Ik merk aan alles wat de longarts zegt en doet – de CT scan is op mijn verzoek ingepland – dat hij eigenlijk geen flauw idee heeft hoe hij met ex-Covidpatiënten moet omgaan, welke onderzoeken er nodig zijn en welke niet. Nu maar even afwachten wat er uit de CT scan gaat komen. Dat vind ik stiekem toch best een beetje spannend.


Wat hebben jullie de afgelopen weken uitgespookt? 🙂

0no comment
Advertorials, Reviews, Uitgelicht,

Uitgekookt? Probeer Uitgekookt! – REVIEW

Ondanks dat wij drie ovens hebben – geen grapje – ben ik niet zo’n keukenprinses. Ik vind koken op zich wel leuk, maar het duurt vaak lang en na afloop lijkt het alsof er een bom is ontploft. Op vrijdag vind ik koken sowieso echt vervelend vanwege een lange werkdag + einde van de week, dus dan eindigen we 9 van de 10 keer met friet of pizza op de bank. Behalve afgelopen week, want donderdag kregen we een levering van Uitgekookt maaltijdservice thuisbezorgd.

Uitgekookt – Wat is het en hoe kan je het bestellen?

Uitgekookt is een maaltijdservice met kant-en-klare maaltijden. Deze maaltijden worden gekoeld geleverd en zijn na levering nog 5 dagen houdbaar. Hetzelfde als wanneer je zelf zou meal-preppen dus.

Het bestellen gaat super eenvoudig via hun website. Bij de eerste stap vul je je postcode in zodat je alvast je bezorgmoment kunt kiezen. Het aanbod verschilt namelijk per week, dus aan de hand van de bezorgdatum worden de maaltijdopties bepaald.

Nadat je een datum hebt gekozen kun je de maaltijden bekijken. Bij het aanvragen van een proefpakket mag je 4 maaltijden selecteren. Wij kozen voor:

 • Pasta met rundvlees en stroganoffsaus (Yannick)
 • Mihoen met groenten en babi ketjap (Ik)
 • Bami met groenten en kipdij in satésaus (Sophie)
 • Bloemkool in kaassaus, puree en gehaktbal (Noah)

Na het selecteren kun je het winkelmandje bekijken om je bestelling te controleren en vervolgens je gegevens invullen. Daarna reken je eenvoudig je bestelling af en voilà, de maaltijden zijn besteld.

Eerste indruk en bereiding

Onze eerste indruk was goed. De maaltijden werden geleverd in een compacte doos met wat uitleg + de weekmenu’s voor de komende 3 weken. Ideaal, want dan kun je alvast vooruit kijken of er wat lekkers voor je tussen zit.

uitgekookt

Het bereiden / opwarmen van de maaltijden was kinderlijk eenvoudig. Je verwarmt de oven voor op 120 graden Celsius, zet ze er in en 30 minuten later zijn ze klaar. Heb je mega honger? Ze kunnen ook in de magnetron. Dan is het gewoon een kwestie van wat gaatjes prikken in het folie, maaltijden in de magnetron zetten en 4 minuten later kan je al aan tafel.

uitgekookt

Onze mening

Laat ik maar met de deur in huis vallen: de kleuter vond het niks – IEUW WORTEL – maar zij lust tegenwoordig helemaal niets, dus haar mening telt niet. De dreumes had daarentegen zijn bord al voor de helft leeg voordat ikzelf überhaupt aan tafel zat, dus dat zegt wel wat meer. 🙂

De man en ik vonden onze gerechten ook erg lekker, al had de portiegrootte voor Yannick wel iets groter gemogen. Gelukkig voor hem en alle andere grote eters van Nederland kun je uit verschillende portiegroottes kiezen. Nu hadden we 4x M (450 gram), maar je kunt ook kiezen uit S (350 gram) en L (600 gram). In ons geval zou ik de volgende keer 2x M en 1x L bestellen. Qua hoeveelheid kunnen Sophie en Noah dan prima 1 gerecht delen.

uitgekookt maaltijden

Ik heb naast de mihoen die ik had uitgekozen ook wat van de andere gerechten geproefd en ik vond ze allemaal lekker. Goed van smaak, mals vlees en je proeft – in tegenstelling tot de maaltijden uit de supermarkt – gewoon dat het hartstikke vers is. Zelf een beetje peper en/of zout toevoegen en that’s it!

De voordelen van Uitgekookt

 • Vers gekookte maaltijden
 • Kant-en-klaar geleverd, dus geen gedoe meer in de keuken
 • Makkelijk en gezond
 • Geen abonnement, dus je zit nergens aan vast
 • Kies zelf je bezorgdatum
 • Iedereen kiest z’n eigen gerecht
 • Indien je een keer een toetje of bijgerecht wil dan kan je deze eenvoudig bijbestellen

Bestel je eigen proefpakket!

Ben je enthousiast geworden en wil je Uitgekookt ook eens uitproberen? Bestel dat nu je eigen pakket heel simpel en snel via de website van Uitgekookt. Bij je eerste bestelling krijg je maar liefst 4 verse maaltijden voor maar €15,-!


Heb jij weleens een maaltijdbox besteld?

Dit artikel is voortgekomen uit een samenwerking met Uitgekookt.nl. Dat betekent dat ik de maaltijden heb gekregen, maar dit beïnvloed mijn mening en review niet.

177 comments
Persoonlijk, Uitgelicht,

Herstel na Corona – Hoe raakte ik besmet en hoe gaat het nu met mij?

In mijn persoonlijke update benoemde ik het laatst al: in maart 2020 raakte ik besmet. Hoogstwaarschijnlijk, want toen werd er vanwege een tekort amper op corona getest. We zijn inmiddels bijna één jaar verder en omdat ik regelmatig de vraag krijg hoe het nu met me gaat, of ik er nog veel last van heb en wat mijn klachten eigenlijk waren, schrijf ik vandaag deze blog.

Coronaklachten

Vanaf 16 maart 2020 was de opvang vanwege de intelligente lockdown gesloten, dus toen ik ziek werd zaten we al een kleine week in een soort van #semiquarantaine. Waar ik het virus heb opgepikt weet ik niet. Of in de supermarkt, of Yannick heeft het van zijn werk mee naar huis genomen. Ik ging zelf enkel en alleen de deur uit voor boodschappen en hij ging nog een enkele keer naar kantoor.

Vrijdag 20 maart zat ik beneden aan de keukentafel te werken toen ik het opeens ijskoud kreeg en van het een op andere moment ontzettend moe was. Als ik mijn hoofd op tafel had gelegd was ik zo in slaap gevallen. De volgende ochtend werd ik met keelpijn en knallende hoofdpijn wakker. Daarnaast was ik ondanks dat ik vroeg naar bed was gegaan ook nog steeds erg moe. “Zou het Corona zijn?” vroeg ik me af. Omdat het weekend was besloot ik het nog even aan te kijken. Maandagochtend was ik erg benauwd en duizelig, dus vroeg ik Yannick de huisarts te bellen. De assistente hoorde hem aan en ging met de huisarts overleggen.

Uiteindelijk kreeg Yannick te horen dat het hoogstwaarschijnlijk om Corona ging, dat er geen test zou worden gedaan en dat ik 8 paracetamol en 3 ibuprofen per dag moest innemen. Indien de klachten erger zouden worden moesten we meteen aan de bel trekken en zolang ik coronaklachten had mocht niemand van ons gezin de deur uit. #feestje

Quarantaine

Dus daar zaten we dan; officieel in quarantaine. Online boodschappen bestellen ging niet, want bij elke supermarkt waren alle tijdsloten voor bezorgen hartstikke vol. Gelukkig wilde een lieve vriendin wel boodschappen doen en ook mijn oma zette af en toe wat voor onze voordeur neer. Ook is mijn vriendin nog 3 winkels langs geweest voor paracetamol en Ibuprofen, want vanwege de achterlijke hamsteraars was het bijna nergens meer te krijgen. Ik was blij dat ik in februari een megapak toiletpapier had gekocht. 😉

Ziekteverloop van Corona

Dat Covid19 niet bij iedereen hetzelfde ziekteverloop heeft weten we inmiddels al. Ik heb amper gehoest en heb ook – ondanks dat ik het even ijskoud had – geen koorts gehad. Ik was extreem moe, duizelig, misselijk en benauwd. Ook had ik de eerste week keelpijn en extreme hoofdpijn, en was mijn hartslag continu 140+.

Terwijl ik ziek was mankeerde de rest van het gezin vrijwel helemaal niks. De kinderen hebben de eerste dagen wat gesnotterd – maarja, what’s new – en de man had 1 dag een beetje last van zijn keel.

Thuiswerken & verzorgen

Omdat de man gewoon moest werken hielp hij mij ‘s ochtends uit bed en de trap af – want zelf kon ik dit niet – zodat ik beneden op de bank of in de tuin kon liggen. Ik ben nog altijd erg blij dat het weer in die periode heerlijk was en we dus niet alleen maar binnen voor de tv konden hangen. Nu kon ik ook in het gras chillen terwijl de kinderen gezellig in de zandbak of met de watertafel speelden. Zij hebben er om die reden – afgezien van dat papa ineens alle verzorging deed – verder weinig van gemerkt.

Op 24 april mocht ik na 34 dagen eindelijk weer naar buiten. Ik ging lopend boodschappen doen en dat ik halverwege even moest uitrusten kon de pret niet drukken. Eindelijk weer “normaal” leven.

Hoe gaat het nu?

Ondanks dat het vandaag precies 10 maanden geleden is dat ik op papier weer beter was, ben ik nog steeds niet de oude. Ik ben snel moe, erg kortademig en nog regelmatig duizelig. Ook werken mijn hersenen niet meer zoals voorheen. Ik vergeet heel veel en heb concentratieproblemen. Als ik geen to do lijstje maak dan komt er niks uit mijn handen. Ik ga dan van de hak op de tak en heb uiteindelijk 30 dingen voor 10% af.

8 februari heb ik een doorverwijzing gevraagd voor de longarts. Ik wil weten of er blijvende schade is en zo ja, of er wat aan kan worden gedaan. 15 maart ben ik aan de beurt, maar in plaats van een beloofde longfunctietest en foto’s is het een telefonische afspraak. Hier ben ik erg boos over, want ik zit dus eerst 5 weken te wachten op een telefoontje om – wéér – in 3 minuten uit te leggen wat mijn klachten zijn, om dan vervolgens wéér minstens een paar weken te moeten wachten op een onderzoek. Maar ja, niks aan te doen. Adem in – adem uit. Voor zover dat gaat. 😉


Heb jij ook Covid19 gehad? Of ken je iemand die het heeft gehad? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

06 comments